Blogi
Aloitus

Tervetuloa Juran blogiin

Lauri Mäkiharju
Lauri Mäkiharju
23.11.2022
Tervetuloa Juran blogiin

Arvoisa lukija! 

Tämä on blogin ensimmäinen julkaisu, mutta ei takuulla viimeinen. Se, mihin tämä polku johtaa selviää myöhemmin. Eli silmät kiinni ja kaasu pohjaan. 

Idea on, että kaikki aiheet liittyvät tavalla tai toisella rakentamiseen. Näkökulmaa vaihtamalla toivon, että blogi tavoittaa erilaisia lukijoita. Omat kiinnostuksen kohteeni ovat tietenkin yliedustettuina. Eli jonkin näköinen raksa lifestyle-hässäkkä tästä on tulossa. Heitän tähän nyt joitakin kategorioita ja pienet selitykset perään, jotka toimivat itselleni hyvänä muistilistana tulevaisuutta varten. 

Työprojektit: 

Mielenkiintoisten työprojektien esittely, joihin voivat tutustua niin rakentajat, kuin asiakkaan roolissa liikkuvat henkilöt. Esittelen käyttämäni työmenetelmät, materiaalit, työkalut, sekä projektin tavoitteet. 

Lifestyle: 

Tämä menee oikeastaan rakentajalle ja täällä pureudutaan rakentajan arkisen ahertamiseen siten, että se soljuisi mukavasti eteenpäin ilman burnoutteja, tapaturmia, tai muita takapakkia aiheuttavia ongelmia. Mietitään vähän pinttyneitä ja haitallisia ajatusmalleja, sekä ergonomiaa työkalujen ja työmenetelmien kautta, sekä pohditaan, että onko se croisant ja lenkkimakkara työmiehen valinta. 

Laajempaa pohdintaa rakentamisesta Suomessa: 

Mikä rakentamisessa maksaa niin paljon? Onko rakentaminen tarpeeksi kestävää? Entä mitkä materiaalit nyt oikeasti ovat niitä ekologisia valintoja?Tai kannattaako vanhaa korjata, vai luodaanko uutta tilalle? Tässä on tietenkin vain murto-osa itseäni askarruttavista kysymyksistä, mutta ymmärrät varmaan pointin. 

Eli rakentaminen on kuin sipuli, jonka kerroksien alta paljastuu aina vain uusia kerroksia. Ja näitä kerroksia tutkitaan, tunnustellaan ja haistellaan joka suunnalta. 

Hyviä lukuhetkiä! 

Lauri Mäkiharju
Kirjoittaja
Lauri Mäkiharju

Laurin uralle mahtuu monenlaista saneeraushommaa. Nyt oikeiden töiden lisäksi hän saa pyörittää omaa yritystä.

Jaa kirjoitus